Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Budapest - termálfürdő képes leírás - Termál fürdők és hotelek.tlap.hu
részletek »

Budapest - termálfürdő - Termál fürdők és hotelek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: termal.tlap.hu » Budapest - termálfürdő
Keresés
Találatok száma - 8 db
Gellért fürdő

Gellért fürdő

Budapest több szempontból is különleges város. A fürdőzés és a wellness szerelmeseinek elsősorban azért vonzó, mert az egyetlen olyan nagyváros a világon, amely bővelkedik gyógyvizű hőforrásokban. 118 természetes termálkútja naponta 70 millió liter 21-78 Celsius fokos gyógyvizet ad. Nem csoda hát, hogy már 1934-ben elnyerte a fürdőváros címet. Három évvel később itt került megrendezésre az első nemzetközi balneológiai konferencia, és a Gellért termálfürdő lett a Nemzetközi Balneológiai Társaság székhelye. A kongresszus a következő szavakkal indokolta döntését: "...nincs olyan város, amely Budapestnél jobban igényt tarthatna erre. A természet csodálatos bőkezűséggel kiváló termálvizeket és párját ritkító természeti szépséget adott neki, amelyhez magas szintű orvosi szakértelem, kiválóan felszerelt gyógyászati intézmények, valamint élen járó tudományos kutatás társul, és ez ideális választássá teszi Budapestet arra, hogy a balneológia nemzetközi ügyeit innen intézzék"

Lukács Fürdő

Lukács Fürdő

A fürdő ivócsarnoka 1937-ben épült. Budapesten 1979-ben a Lukács Fürdőben jött létre az első komplex gyógyfürdőellátást biztosító részleg (nappali kórház). 1999-ben került sor az uszodai szabadtéri medencék korszerűsítésére. Ennek során az addig alig használt ún. iszaptó helyére élménymedence került, melyben megtalálható a sodrófolyosó, a víz alatti pezsegtetés, a nyakzuhany, az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár, whirlpool, buzgárok, pezsgőágy és még sok más, eddig kevésbé ismert szolgáltatás. A fürdő másik udvarában levő két különböző hőmérsékletű úszómedence is szűrőforgató-berendezéssel épült újjá. Napjainkban szintén korszerűsítik a fürdőt, eddig a gőzfürdő medencék, a nappali kórház, az uszodai tetőnapozók és az iszapcsarnok felújítása fejeződött be.

Rudas Gyógyfürdő

Rudas Gyógyfürdő

A XV. században a török uralom idején alakult ki a mai fürd˜ központja, a törökfürd˜. A 10 m átmér˜jˆ kupola alatt, amelyet 8 oszlop tart, egy nyolcszögletˆ medence foglal helyet. A termálfürd˜t 1936 óta kizárólag férfiak látogathatják. Az uszoda, amely gyógyuszodajelleggel és szaunával üzemel, 1896-ban épült. Ivócsarnokában a Hungária, az Attila és a Juventus források vize fogyasztható ivókúra keretein belül. A fürd˜ben nappali kórház mˆködik komplex fizioterápiás részleggel.

Széchényi Gyógyfürdő

Széchényi Gyógyfürdő

A fürdő többféle fürdőhagyományt is ápol. A tágas, világos medencecsarnokok a római, a kádfürdők a görögök fürdőkultúráját idézik. Az északi fürdőkultúráról pedig a különböző osztályokon található izzasztóhelyiségek, merülőfürdők, szaunák tanúskodnak. A fürdő nevezetes kedélyes hangulatáról is. A külső medencékben pihenők gyakran játszanak sakkmeccseket a medence vizének felszínén lebegő sakktáblákon. A gyógyvíz nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős. A gyógyvíz külsőleg izületi és ortopédiai betegségek kezelésére alkalmas. A fürdő gyógyvize belső kezelésre is alkalmas. Az ivócsarnokban található ivókútak vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz, mely ajánlott gyomorhurut, gyomorfekély, gyomorsav-túltengés, vesekőbetegségek egyes formái, köszvényes anyagcsere-zavar, és az epe ürülést gátló egyes epebetegségek kezelésére.Az intézményben 15 medence található, melyek közül 3 nyitott (egy úszó-, egy élmény- és egy termálmedence), 12 pedig fedett termálmedence.

Rác Fürdő

Rác Fürdő

2010 tavaszán nyílik a kibővített és felújított Rác Termálfürdő. A Fürdő 11 termálvizes medencével és 21 kezelővel várja a vendégeit. Három különböző fürdőélményt kínállunk vendégeinknek. Az első az 1550-ben épült török kupola és az azt kiegészítő modern Hammam (Török fürdő). Itt egy kis török kávézó is várkja a vendégeket, tökéletessé téve a török élményt. A második tpusú fürdő élményn alapja a 19. század végén Ybl Miklós által épített medence és a felette látható kupola. Ezt a szintén Ybl által éptett, de a második világháborúban megsérült és később lebontott zuhanycsarnok újraépítésével tesszük teljessé. A harmadik fürdőélményt a mai kor igémnnyinek mindenben megfelelő 21,. századi modern fürdő jelenti. Mindezeken túl természetesen Day Spa, kozmetika és fodrászat is megtalálható lesz. Akik szeretnének egy teljes napot nálunk tölteni, temészertesen válogathatnak a rendkívül sokszínű éttermi kínálatból, mely az olasz konyhától a wellness-barig szinte minden igényt kielégít. Mindazok, akik távolabbról érkeznek, elegáns ötcsillagos butikszállodában tölthetik az éjszakát folytatva másnap fürdő és a város felfedezését.

Király Gyógyfürdő

Király Gyógyfürdő

A budapesti gyógyfürdők közül kiemelkedik a Török hódoltság idejéből származó Király Gyógyfürdő. Műemlék jellegét megőrizve eredeti formájában láthatjuk, az Oszmán birodalom méltán híres fürdőkultúráját. A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek régen sem volt és ma sincs közvetlen melegvizbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége a várfalon belül.

Szállás Budapest - Kizman Travel

Szállás Budapest - Kizman Travel

Találja meg Velünk álmai szálláshelyét, ahol kikapcsolódhat, felfrissülhet! Legyen szó aktív, vagy passzív üdülésről, wellnessről, esetleg kultúrális programokhoz kapcsolódó szállásfoglalásról, egyszerűen, gyorsan hatékonyan az ön igényei szerint. Cégünk internetes oldalán rendelhet repülőjegyet, kereshet szállást bárhol az országban, megtekintheti az aktuális turisztikai programokat az ország összes városában, továbbá fellelheti oldalunkon a legkedveltebb uticélokat, szállásokat, hoteleket, szállodákat. Ajánlunk emellett akciós utakat, legyen szó wellnessről, ünnepekről vagy éppen az ünnepek közötti időszakról. Kiemelt ajánlataink közé tartoznak a Budapesti szállodák, Tisza tó szállások, Velencei tó szállások, Balatoni szállások.

Széchenyi Gyógyfürdő - Budapest

Széchenyi Gyógyfürdő - Budapest

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyben 21 medence található. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett, számos wellness szolgáltatással is várja a vendégeket, mint például kondícionáló terem, aerobic, vízi torna, Thai masszázs, lábápolás, kozmetika, méregtelenítés és további szépészeti kezelések. Javallatok: Emésztőrendszeri és anyagcsere (bélhurut, emésztési zavarok, epehólyaghurut, gyomorfekély, gyomorhurut), légzőszervi (felsőlégúti hurutok, légúti betegségek utókezelése), mozgásszervi (ízületek kopásos (degeneratív) betegségei, ízületi gyulladás, sérülések utókezelése, traumatológiai műtétek utókezelése), nőgyógyászati és urológiai ( urológiai gyulladások, vesekő, vesemedence-gyulladás)

Tuti menü