Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balneoterápia képes leírás - Termál fürdők és hotelek.tlap.hu
részletek »

Balneoterápia - Termál fürdők és hotelek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: termal.tlap.hu » Balneoterápia
Keresés
Találatok száma - 3 db
Balneoterápia v. gyógyhelyi kúra

Balneoterápia v. gyógyhelyi kúra

A balneoterápia alatt a gyógyvizekkel és a még gyógyvízzé nem nyilvánított ún. termális ásványvizekkel (föld mélyéről feltörő meleg vizekkel) történő kezelést értjük. Ebbe beletartozik az ezekkel végzett ivókúra, inhaláció (belégzés) és iszapkezelés is, de ide sorolhatók a szénsavas fürdők és a gyógyszeres fürdők is. A balneoterápia a víz felhajtóereje és hőfoka mellett az abban oldott ásványi anyagok kedvező hatását használja ki. Ehhez járul a klíma, a környezetváltozás és a lelki hatások, ilyen értelemben leginkább gyógyhelyi kúráról érdemes beszélni. Mindezt kiegészítheti az étrendi kezelés, a diéta. A cikk folytatását a termalfurdo.net oldalon olvashatja el.

Víz gyógyító ereje

Víz gyógyító ereje

A dédanyáink a múlt század elején, ha hörghurutjuk volt vagy gyomorbántalmakkal küszködtek, esetleg a csúz kínozta őket, Karlsbadba utaztak kúráltatni magukat. Megmártóztak a gyógyfürdőben, csőrős kancsóból szürcsölgették a gyógyvizet és a promenádon sétálgattak fel s alá. A mozgás éppúgy a kúra részét képezte, mint a vizes kezelések. Arany János is több ízben megfordult itt, s tapasztalatairól lakonikusan így írt: Ha a vizek a doktoroknál jobbak nem lennének, az emberek bizony mind-mind elvesznének. Az orvostudomány azóta persze nagyot fejlődött, de a gyógyvizes kúrák jelentősége mit sem csökkent, csak ma wellness szállodákban találkozhatunk vele és balneoterápiának hívjuk. A balneoterápia, amely a latin balneum (fürdő) szóból ered és gyógyvizekkel történő gyógyítást jelent, magába foglal minden gyógyvizzel, termálvizzel történő kezelést, de ide tartoznak az ivókúrák, az inhalálás, az iszapkezelések és a szénsavas fürdők is. A balneoterápia a gyógyvizekben gazdag helyeken fejlődött ki, s mivel Magyarország bővelkedik gyógyforrásokban, így szinte egész területén a különböző hőfokú vizek ásványi anyagának jótékony hatását. A cikket az utisugo.hu oldalon olvashatja el.

Virágfürdő Kaposvár

Virágfürdő Kaposvár

Sokoldalú élményfürdőzés, szauna, gyógyfürdő és gyógyászati szolgáltatások, uszoda, strand és termálfürdő. A Virágfürdő Kaposvár a vízi élmények teljes körét kínálja kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A dél-dunántúli Somogy megye gyönyörű környezete, értékei tartalmas időtöltést tesznek lehetővé. Strand, wellness szolgáltatások, infraszauna és finn szauna, élményfürdő, gyógyfürdő, éjszakai fürdőzés, uszoda és egyéb komplex kikapcsolódási lehetőségek várják! Ismerje meg személyesen a Virágfürdő komplex szolgáltatásainak szerteágazó lehetőségeit, kiváló minőségű gyógyvizének jótékony hatását!

Tuti menü